Избор на език

НАБИРАТ СЕ ДАРЕНИЯ ЗА ПАМЕТНИК НА ГЕНЕРАЛ НИКОЛА ИВАНОВ В СВИЛЕНГРАД

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 


Фондация „Въздигане” също се присъедини към инициативата, като се ангажира да събере половината от необходимата сума- около 75 000 лв. До момента е събрала малко над 25 000 лв. 
Фондацията пусна серия посребрени монети с peлeфния oбpaз нa гeнepaл Никола Иванов. Желаещите могат да получат монетата срещу 20 лева, които се приемат като дарение за издигане на неговия паметник в България. Могат да се поръчат чрез специална форма на сайта на фондацията https://vazdigane.bg.Част от монетите са предоставени на Исторически музей Свиленград за съдействие в дарителската акция. Всеки, който иска да подпомогне тази патриотична идея да се реализира, може да дари 20 лв. в Исторически музей Свиленград и срещу това да получи посребрената монета и документ за дарение.
За повече информация:
Исторически музей Свиленград, тел.: 0379 7 10 97 ; 0889 00 40 99;
Πo-гoлямo дapeниe мoжe дa ce нaпpaви диpeĸтнo в oтĸpитaтa дapитeлcĸa cмeтĸa в Бaнĸa ДCK, IBAN: BG 91STSA93000022207475.
Генерал Иванов е един от най-добре подготвените офицери у нас след Освобождението, ръководил Втора българска армия по време на първата балканска война за обединението на България, допринесъл твърде много за изграждането на Българската армия. Благодарение на неговия гениален план и стратегия през 1913 г.е превзета смятаната до тогава за непревземаема Одринска крепост. До днес обаче няма дори и паметна плоча в негова чест.

© Исторически музей - Свиленград. Всички права запазени. Дизайн Enginetemplates.com
Страницата е разработена под резолюция 1366х768. Препоръчан браузър Internet Explorer!
Free Joomla! templates by Engine Templates