Избор на език

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Сборник „Свиленград и Балканските войни”

Автори: Колектив

Година на издаване: 2014

Цена: 8,90 лв. (Сборникът можете да закупите от Исторически музей – Свиленград или да поръчате на посочените телефони и е-mail)

 

 

Резюме: Сборникът е резултат от проведената през 2012 г. научна конференция, посветена на 100-годишнината от Балканската война и освобождението на Свиленград. В сборника са включени статии, предлагащи нов прочит на позабравени и новооткрити из архивохранилищата исторически факти от периода на Балканските войни и задълбочен анализ от дистанцията на изминалото столетие. Основни акценти в статиите са: оценка на войните в национален и европейски контекст; съдбата на българския национален идеал; военните кореспонденти срещу цензурата по време на Балканската война; събитията, разиграли се в Свиленград и региона, и др.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

 

Сборник „Свиленград и регионът от древността до Новото време”

Автори: Колектив

Година на издаване: 2013

Цена: 7 лв. (Сборникът можете да закупите от Исторически музей – Свиленград или да поръчате на посочените телефони и е-mail)

 

 

Резюме: Сборникът е резултат от проведената през 2011 г. научна конференция, посветена на историята на Свиленград и неговите околности и включва статии с богат тематичен обхват, разположен в широк хронологичен диапазон.

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Книга: „Градът на коприната. История на Свиленград 1912-1944”.

Автори: Красимира Узунова, Жечка Тодорова, Стефан Каймаков.

Година на издаване: 2011

Цена: 15 лв. (Книгата можете да закупите от Исторически музей – Свиленград или да поръчате на посочените телефони и е-mail)

 

Резюме: Селище с многовековна и богата история, Свиленград сравнително късно се откъсва от Османската империя и се приобщава към освободена България. Последствие започва да изгражда своя нов стопански, обществено-политически и културен живот. Възкръснал от пепелищата през 1913 г. градът от малка турска кааза навлиза в период на усилено изграждане и стопанска дейност, който го превръща постепенно в продължение на около 30 години в благоустроен околийски център.

© Исторически музей - Свиленград. Всички права запазени. Дизайн Enginetemplates.com
Страницата е разработена под резолюция 1366х768. Препоръчан браузър Internet Explorer!
Free Joomla! templates by Engine Templates